EENDENKOOI AMELAND

Maak kennis met de Kooiker:

BERT VAN CAMPEN

De eendenkooi wordt geëxploiteerd door de Stichting Amelander Musea. U kunt contact met hen opnemen om deel te nemen aan de excursies.

Amelander MuseaTelefoon:
0031 519542737

INHOUD EXCURSIE

EEN INZICHT VAN DE EXCURSIE

De excursies worden door de Stichting Amelander Musea verzorgd. Neemt u contact met hen op?

KAARTVERKOOP BIJ VVV OF NATUURCENTRUM IN NES!! U KUNT BIJ ONS GEEN KAARTEN KOPEN, ALLEEN DE  KAARTEN BUITEN DE EXCURSIES OM.

Voorheen ging het zo:

De excursies zijn iedere dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag, start 13.00 uur in het restaurant.

De excursie begint om 13.00 uur in het restaurant, bij mooi weer op het terras. Er is genoeg ruimte om een kopje koffie, thee of frisdrank* te nemen. Misschien zelfs vooraf een lunch? Vanaf 13.00 uur wordt er in een half uur (in het restaurant) een inleidend verhaal vertelt. Daarna is er een korte pauze en dan start de rondleiding buiten in de eendenkooi. Daar wordt alles bekeken en uitgelegd. De eenden worden gevoerd (erg leuk voor de kinderen) en de Kooiker neemt zijn Kooikershondje mee.

Na een uur is de excursie in de eendenkooi afgelopen en is het ongeveer 14.30 uur. Tijd voor koffie met gebak?

Restaurant ’t KoaikersHuus serveert graag voor de excursie uit een lunch voor u. Op de kaart staat standaard eend. Dit kan zowel in de salade met de gekonfijte eendenbout, of komt u ook voor de specialiteit: de rose gebakken eendenborst? Velen zijn u al voor gegaan.

Denkt u er wel om dat de excursies georganiseerd worden door het Natuurcentrum in Nes. Zij zorgen ook voor de betaling. U kunt bij de Kooiker niet pinnen! Dus neemt u contant geld mee, en misschien nog een kleine fooi voor de Kooiker aan het einde van de excursie. Ons restaurant kan hier, helaas, geen service in verlenen.

Andere tijd? Losse kaartverkoop in het restaurant! NIEUW * NIEUW * NIEUW

  * De consumpties maken geen onderdeel uit van de excursie en zijn voor eigen rekening

AANMELDEN

WAAR KUNT U ZICH AANMELDEN VOOR DEZE EXCURSIE?

De eendenkooi is inmiddels in particulier bezit. Het natuurcentrum Ameland pacht deze eendenkooi en organiseert de rondleidingen.

De Nassau eendenkooi is alleen nog te bezichtigen met een door hen georganiseerde excursie of losse kaartverkoop. De excursie kunt u reserveren bij het VVV of het Natuurcentrum Ameland.

Losse kaarten BUITEN DE EXCURSIES OM zijn aan onze kassa te verkrijgen. U krijgt dan meteen een plattegrond en korte uitleg mee.

* De excursie gaat altijd door op dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 13.00 uur – 14.30 uur. U kunt ook op de dag zelf zich aansluiten bij de excursie. Kom dan wel liever een kwartier eerder.

** De eendenkooi excursies zijn van 1 april tot 1 november **