EENDENKOOI 2018-11-03T22:49:41+00:00

EENDENKOOI AMELAND

eendenkooi ameland

Maak kennis met de Kooiker:

BERT VAN CAMPEN

Onder begeleiding van de Kooiker Bert van Campen en zijn Kooikershond Tessa, maakt u een rondreis door de eendenkooi. Bert is al jaren officieel Kooiker en vertelt een fantastisch historisch verhaal over het ontstaan van de eendenkooi hier op Ameland. U bent in de gelegenheid om Bert van alles vragen. Ook voor kinderen een aanrader. De eenden worden gevoerd en het kooikershondje van Bert gaat graag mee.

INHOUD EXCURSIE

EEN INZICHT VAN DE EXCURSIE

De excursies zijn iedere dinsdag- en vrijdagochtend, start 10.30 uur in het restaurant.

De excursie begint om 10.30 uur in het restaurant, bij mooi weer op het terras. Er is genoeg ruimte om een kopje koffie, thee of frisdrank* te nemen. Na een half uur in het restaurant is er een korte pauze en daarna start de rondleiding in de eendenkooi. Daar wordt alles bekeken en uitgelegd. De eenden worden gevoerd (erg leuk voor de kinderen) en de Kooiker neemt zijn Kooikershondje mee.

Na een uur is de excursie in de eendenkooi afgelopen en is het ongeveer 12.00 uur. Tijd voor lunch?

Restaurant ’t KoaikersHuus serveert deze graag voor u. Op de kaart staat standaard eend. Dit kan zowel in de salade met de gekonfijte eendenbout, of komt u ook voor de specialiteit: de rose gebakken eendenborst? Velen zijn u al voor gegaan.

  * De consumpties maken geen onderdeel uit van de excursie en zijn voor eigen rekening
excursie eendenkooi ameland
excursie eendenkooi ameland

AANMELDEN

WAAR KUNT U ZICH AANMELDEN VOOR DEZE EXCURSIE?

De eendenkooi is inmiddels in particulier bezit. Het natuurcentrum Ameland pacht deze eendenkooi en organiseert de rondleidingen.

De Nassau eendenkooi is alleen nog te bezichtigen met een door hen georganiseerde excursie. Deze kunt u reserveren bij het VVV of het Natuurcentrum Ameland. De excursies gaan altijd door, dus gewoon aansluiten is ook geen probleem.

* De excursie gaat altijd door op dinsdag- en vrijdagochtend van 10:30 uur – 12:00 uur. U kunt ook op de dag zelf zich aansluiten bij de excursie. Kom dan wel liever een kwartier eerder.

 

** De eendenkooi excursies zijn van 1 april tot 1 november **