Over ons

Kwaliteit en gastvrijheid centraal

Restaurant

’t Koaikershuus

Sfeervol, uniek en gevestigd midden in een prachtig natuurgebied op Ameland. Dat is restaurant ‘t Koaikershuus. Geniet bij ons van een kopje koffie, een uitgebreide lunch of een zorgeloze avond met heerlijke gerechten. De smaken op onze kaart zijn gebaseerd op de Franse klassieke keuken. Daarnaast kunt u ook voor glutenvrije, vegetarische en vegan gerechten bij ons terecht. We bereiden al onze gerechten met aandacht voor de gast en op een bewuste wijze: met liefde voor de natuur, de mens en het eiland.

Naast het restaurant ligt een populaire fietsroute die u via de dijk naar de andere kant van het eiland leidt. Ook vindt u in de nabije omgeving de bijzonder mooie Kooikersduinen en de Kooiplaats. Even pauzeren? Kom bij ons langs en geniet van de zon op het ruimopgezette terras. Wij bieden een ruime keuze aan soorten koffie, thee en gebak. Maak uw verblijf op Ameland onvergetelijk met een bezoek aan ‘t Koaikershuus.

Wij verwelkomen u graag in ons restaurant!

Martine en Rik

Ontstaan

Het begin

Aan het einde van de Kooiweg vindt u een historische eendenkooi uit het jaar 1705, welke is aangelegd en in het bezit is geweest van de Nassau’s. Ter uitbreiding van deze eendenkooi werd er in 1990 een pand voor gasten gebouwd: 
‘t Koaikershuus. Door de jaren heen is ’t Koaikershuus van theehuis uitgegroeid tot een officieel restaurant. Sinds 2015 zijn wij de trotse eigenaren van deze prachtplek. Inmiddels is het restaurant volledig verbouwd en zijn we een geheel nieuw concept gestart. Een concept met een focus op kwaliteit, verse producten en bewust biologische keuzes.

Ontstaan

Het begin

Aan het einde van de Kooiweg vindt u een historische eendenkooi uit het jaar 1705, welke is aangelegd en in het bezit is geweest van de Nassau’s. Ter uitbreiding van deze eendenkooi werd er in 1990 een pand voor gasten gebouwd: 
’t Koaikershuus. Door de jaren heen is ’t Koaikershuus van theehuis uitgegroeid tot een officieel restaurant. Sinds 2015 zijn wij de trotse eigenaren van deze prachtplek. Inmiddels is het restaurant volledig verbouwd en zijn we een geheel nieuw concept gestart. Een concept met een focus op kwaliteit, verse producten en bewust biologische keuzes.

Uniek

Onze filosofie

Bewust en duurzaam

Alles wat wij bij ’t Koaikershuus doen, doen we bewust. Zo hechten we grote waarde aan de prachtige natuur van het eiland. Daarom hebben we gekozen voor een ruimopgezet terras zonder warmtelampen en zonder muziek, maar met échte aandacht voor de omgeving.  Onze chef bereidt alle gerechten met passie à la minute en maakt enkel gebruik van dagverse groenten, eerlijk vlees en vis met een MSC-keurmerk.

 

Gastvrijheid en kwaliteit

Dat staat bij ons centraal. Bij het diner hanteren wij daarom een maximaal aantal gasten. Zo bent u echt een hele avond uit en kunt u zorgeloos genieten van de meest hoogstaande gerechten. Heeft u speciale wensen? Onze chef deinst niet terug voor een interessante uitdaging. Maak uw avond extra speciaal met exclusieve wijnen van over de hele wereld, welke met liefde voor u zijn uitgekozen. Proost!

agsdix-fas fa-map-marked-alt

Midden in uniek natuurgebied

agsdix-fas fa-utensils

Uitstekende keuken

agsdix-fas fa-bicycle

Langs een populaire fietsroute

agsdix-fas fa-paint-brush

Originele kunstexposities

Werkwijze

Onze partners

De beste kwaliteit serveren aan onze gasten: dat is waar wij ons volledig voor inzetten bij ’t Koaikershuus. Maar dat doen we niet alleen. Met trots werken wij samen met de volgende partners.

agsdix-fas fa-quote-left

Wat een fijne plek om heerlijk te kunnen eten. Een hele goede gastvrouw, een hele goede kok en een hele goede sfeer. Wij hebben genoten en komen zeker nog vaker terug!

Pascal Mast

agsdix-fas fa-quote-left

Heerlijke plek om uit te rusten tijdens je fiets- of wandeltocht en van een zalig stuk taart te genieten of een lekkere lunch/diner!

Corry Brink

agsdix-fas fa-quote-left

Het blijft een feestje om hier te eten. Wat een kwaliteit en liefde zit er in de gerechten en de manier van serveren. Dit kom je niet vaak meer tegen. Ga zo door! En wij komen graag langs als we op het eiland zijn.

Lukas Wiering

Direct reserveren

Reserveer nu voor een lunch of diner bij ons sfeervolle restaurant. Geniet van heerlijke culinaire gerechten midden in een uniek natuurgebied op Ameland!