Uitwaaien en genieten op Ameland

Het dagelijks leven kan soms best druk zijn. Wat is er dan fijner dan even een weekendje weg? Wij gingen uitwaaien op Ameland.

Al fietsend Ameland verkennen

Het uitwaaien begon direct, bovenop het dek hebben we genoten van het mooie uitzicht en de frisse zeewind. Na de 45 minuten durende boottocht kwam

en we aan op het mooie Ameland. We besloten om een fiets te huren, zodat we Ameland op ons eigen tempo konden verkennen. Lekker door de bossen, duinen en langs het strand. Dit bracht ons naar een ontzettend leuk plekje voor ons diner, namelijk ‘T Koaikers Huus. Dit restaurant ligt naast de eendenkooi en de Kooikersduinen, waar je vanuit het restaurant prachtig zicht op hebt. Het restaurant is ook het vertrek- en aankomstpunt voor wadlopers en bevindt zich in Kooiplaats. In de zomermaanden kun je een bezoekje brengen aan de Eendenkooi waar je onder begeleiding van Kooiker Bert van Campen en zijn twee Kooikers Tommy en Tessa een rondleiding krijgt door de eendenkooi. Een bezoekje aan dit restaurant met activiteiten is dus eigenlijk een dagtocht op zich en maakt uw bezoekje op Ameland heel speciaal.

Wandelen in de natuur

Om wat honger te kweken hebben wij eerst een wandeling gemaakt in de Kooikersduinen, deze duinen grenzen aan het restaurant. We hebben een prachtige wandeling gemaakt naar de Waddenzee door de duinen. Enorm rustgevend en met de frisse wind door je haren. Dit wandelgebied heeft hoge duintoppen en het uitzicht vanaf de duinen is prachtig. Je komt tot rust in dit gebied en kunt genieten van de vele vogels die hier aanwezig zijn. Dit wandelgebied is dus echt een pareltje op Ameland. Dit is ook de kracht van Ameland. Er zijn vele uitgestippelde wandel- en fietsroutes beschikbaar.

 

Bekijk eens de kunstexpositie

Restaurant ‘T Koaikers Huus is een authentieke Amelander boerderij en is een restaurant met ongeveer vijftien tafels. Het restaurant heeft een intieme sfeer en de inrichting is erg knus. Het restaurant organiseert kunstexposities, die vier keer per jaar vernieuwen. Al vele amateurkunstenaars hebben hier hun kunst tentoongesteld. De schilderijen en beelden die het restaurant tentoonstelt zijn allemaal te koop. Bij overleg met het restaurant kan iedereen kunst hier tentoonstellen.

Heerlijke gerechten met verse ingrediënten

Bij ‘T Koaikers Huus hebben we genoten van de uitstekende service, de gezellige sfeer en natuurlijk de kwaliteit van het eten! We gingen van start met een tartaar van gerookte zalm en haring. Daar kregen we zeker een eilandgevoel van. Opvolgend hebben we genoten van de eendenborst en de tonijn. Het was allemaal even lekker en zeker een aanrader. We namen nog een dessert, de huisgemaakte tiramisu. We konden het niet laten om nog een kopje thee te nemen als afsluiting. Bij dit restaurant hebben ze namelijk wel meer dan zestig soorten thee! Dit is dus een must do. Een bijkomend voordeel is dat het vriendelijke personeel van dit restaurant alles van Ameland weet. Zij geven je graag tips en kunnen al je vragen beantwoorden.

                                                

Breng eens een bezoekje aan Ameland

Helaas zat ons weekend op Ameland er alweer bijna op, deze vliegt voorbij. Wij kijken terug op een heerlijk weekend en raden je dan ook zeker aan om een bezoek te brengen aan Ameland. Voor een vakantie hoef je namelijk niet eens over de landsgrenzen heen. Er zijn nog prachtige plekken in Nederland om te ontdekken. Geniet van de rust, de natuur en de leukste activiteiten op Ameland!